📦ALTID FRI FRAGT - 📞KUNDESERVICE: 70707749 INFO@ZIITO.DK - 🔗 10 ÅRS GARANTI

Jonas Oxholm: Om en travl hverdag
og livet som far med stort F

Q
Hvad er din virksomhedsrolle?

A
Jeg er stifter og medejer af Ziito. Til dagligt er jeg direktør, så min rolle i virksomheden spænder meget bredt. Jeg har selvfølgelig det overordnede ansvar for ledelse, økonomi og stragegi. Men i og med at vi er en ung, mindre organisation, forsøger jeg også at deltage i så meget at det mere praktiske arbejde som overhovedet muligt. Det kan være alt fra kundeservice, til marketing, til at give en hånd med på lageret i pressede perioder. Det passer mig faktisk super godt at tage del i den fleste opgaver - på den måde får vi skabt den holdånd som Ziito handler om. Som selvstændig har man muligheden for at skabe præcis det job man ønsker at sidde i - den tankegang vil jeg gerne overføre til resten af virksomheden. Hvis vi skal beholde de bedste medarbejdere, så skal vi sørge for at de laver er det de brænder for. Udviklingen af Ziito foregår i tæt samarbejde med min storebror Daniel, som også er medejer af Ziito. Daniel har ansvaret for vores brandudvikling og research af nye produkter og materialer. Vi snakker sammen dagligt og forsøger konstant at optimere Ziito, så vi står stærkere og mere bæredygtigt. 

Q
Hvordan er virksomhedskulturen i Ziito?

A
Virksomhedskulturen hos Ziito er meget familiær. Virksomheden er stiftet af mine to brødre og jeg, så vi har taget familierelationen med videre over i Ziito. Hvis jeg skal arbejde sammen med folk 8 timer om dagen, så betyder det meget for mig at vide hvem de er som personer - også ud over det professionelle liv. Det har været vigtigt for os at sammensætte et team, som har den rigtige ånd og forstår hvad vi vil med Ziito. Herunder, at vores fokus er på bæredygtighed. For nogen kan det måske virke mærkeligt at vi nørder materialer så meget, at ALT affald bliver sorteret og genbrugt, eller at vi spiser vegetarisk og laver al mad sammen - men for os er det en del af Ziitos DNA. Vi har virkelig været privilligeret ved at have fundet ansatte som har taget de her værdier til sig og kæmper side og side med os. 

Q
Hvordan ser en typisk hverdag ud for dig?

A
Min hverdag starter altid tidligt, mellem kl 5-6. Jeg har over tiden ændret mig fra at være B-menneske til at være et udpræget A-menneske. De dage jeg skal aflevere mine drenge i børnehave og skole, står jeg som regel først op kl 6. Så spiser vi alle morgenmad sammen og hyggesnakker om hvad der skal ske i løbet af dagen. Det er virkelig vigtigt for os at holde morgenerne stress-frie, så hellere stå en halv time før op end at skulle stresse ud af døren. Drengene bliver afleveret, så jeg kan møde ind på kontoret kl 8. Her er der allerede fuld gang i både kontor, lager og værksted. Vi forsøger at holde vores program meget målrettet, så vi laver løbende uge, måneds- og årsplaner - hvilket betyder at alle ved hvad de skal lave hver dag. Det har gjort en ret stor forskel for os og vi kan tydeligt se at produtiviteten er gået op. Omkring kl 10.30 begynder vi at lave frokost - oftes er det Emilie og jeg som står for den del. Vi laver vegetarisk frokost til alle hver dag. Kl 11 sætter alle medarbejdere sig ned sammen og spiser, snakker og hygger. Vi forsøger ikke at snakke arbejde når vi spiser - jeg vil f.eks. hellere høre hvordan Mohammeds børn har det eller om Emilies kat har fanget mus. Efter frokost er det tilbage til dagsplanen, som ofte indeholder møder, email, produktion af nye prototyper, økonomi, opdatering af vores webshop og medieplanlægning. Kl 16 er der fyraften og så er det ellers hjem til kæresten og mine to drenge. 

Q
Hvordan ser din fritid ud?

A
Jeg er et udpræget familiemenneske, som elsker at spendere tid med mine børn - og gerne udenfor, i skoven, stranden eller med bål i haven. Jeg ser det som en stor gave at bo i et land hvor vi har en så stor varietet i vores natur, lige udenfor vores hoveddør. Jeg bruger derfor meget tid på at præsentere naturen for mine børn - også for hvad der kan spises i naturen. Vi går tit på rov, og spiser bær, frugter og urter i naturen. Drengene elsker det og jeg elsker som far at kunne videreføre den glæde til dem. Jeg har derudover en stor passion for mad, både madlaving og indtagning af god mad. De fleste indkøb foregår på torvet hos en lokal økologisk landmand. Tommy som han hedder, er et skønt passioneret menneske, som både mig og drengene nyder at snakke økologi og natur med. Tommy leverer også de fleste af de varer vi bruger i køkkenet hos Ziito. Det at vide hvor den mad vi indtager kommer fra, er meget vigtigt for mig - og når man først én gang har lært sin lokale grønthandler eller fiskehandler at kende, finder man ud af hvor passioneret de her folk er.